Tieners komen vroeg of laat in contact met tabak, alcohol en andere drugs. Mag ik mijn kind van elf een slokje wijn laten proeven op een familiefeest? Welke regels stel ik over alcohol als mijn veertienjarige dochter naar een fuif gaat? Wat kan ik doen als mijn zoon van vijftien dronken thuiskomt? Wat zeg ik tegen mijn vijftienjarige dochter als een klasgenoot van school is gestuurd voor cannabisgebruik? Allemaal vragen waar je als ouder soms mee zit.

Daarom is er op dinsdag 4 februari om 19.30 uur in Theater Vooruit een vorming voor ouders over alcoholgebruik bij jongeren. In groep worden opvoedingsvragen besproken aan de hand van filmpjes en oefeningen. Hoe kan je via de opvoeding alcoholgebruik zo lang mogelijk uitstellen en tabak- en druggebruik voorkomen? De workshop is gericht naar ouders van tieners tussen 10 en 15 jaar. Het is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via vrijetijd@boechout.be of via 03 460 06 80. Minimum 12 en maximum 15 deelnemers.

Deze vorming kadert in de campagne #Feestje Bouwen – Hou Het Helder, meer info op www.feestje-bouwen.be