Ook IGEAN neemt een aantal concrete acties in verband met haar dienstverlening in het recyclagepark. Hun updates kan je steeds terugvinden via www.igean.be/corona.

Recyclageparken

Het recyclagepark gaat op 7 april opnieuw open volgens de normale openingstijden. Die kan je terugvinden op www.igean.be/recyclageparken. Er gelden wel een aantal strikte voorwaarden.

! Eerst en vooral vragen we om via de parking van Sneppenbos naar de ingang van het recyclagepark te rijden. Zo vermijden we lange files op de Vremdesesteenweg en kunnen we de verkeersveiligheid beter garanderen. Het recyclagepark verlaten, doe je via de normale route. Deze ‘omleiding’ staat ook ter plaatse aangegeven.

Heb je thuis voldoende ruimte om je afval nog even te stockeren? Stel dan je bezoek nog even uit. Het zal behoorlijk druk zijn, dus beperk de gezondheidsrisico’s voor de parkwachters en jezelf.

Kan je je bezoek toch niet uitstellen? Hou dan rekening met deze regels:

 • Er worden slechts een beperkt aantal wagensgelijktijdig op het park toegelaten.
 • Sorteer het afval thuis, zodat je snel en vlot het afval in de juiste container kan overladen. Kijk goed na of je alles bij hebt voor je vertrekt.
 • Hou er rekening mee dat je slechts 1 keer per week per adresmag langsgaan. Dit wordt gecontroleerd aan de ingang van het park, bij het inlezen van de identiteitskaart. Zo blijven de wachtrijen zo beperkt en veilig mogelijk.
 • Kom alleennaar het recyclagepark. Alleen als je zwaar materiaal bij hebt, mag je 1 extra persoon meebrengen.
 • Het is belangrijk dat er steeds 1,5 meter afstandwordt gehouden. De parkwachters zullen je nu dus even niet kunnen helpen met het uitladen of inladen van de auto of het bedienen van de zuil.
 • Asbest, textiel en herbruikbare goederenkunnen tijdelijk niet naar het recyclagepark gebracht worden. Met herbruikbare goederen bedoelen we goederen die jij misschien niet meer nodig hebt, maar nog perfect bruikbaar zijn. Denk aan een tafeltje, servies, strips … Zulke items breng je ook wel eens naar de Kringwinkel of tweedehandsmarkt. Opnieuw & Co is omwille van de coronamaatregelen ook gesloten en roept op om je herbruikbare goederen nog even bij te houden in afwachting van het heropstarten van de werking van Kringwinkels in Vlaanderen.
 • Blijf tijdens het aanschuiven in de auto wachten. Kom je met de fiets of te voet? Schuif dan mee aan in de wachtrij. Hou steeds ook een deel van de rijbaan vrij voor hulpdiensten of verkeer uit de tegenovergestelde richting.
 • Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen. Betaal zoveel mogelijk contactloosaan de betaalzuil.

Misschien zijn niet altijd alle fracties beschikbaar. IGEAN probeert volle containers zo snel mogelijk te laten wisselen, maar rekent ook op jouw begrip als tijdelijk een bepaalde fractie niet afgeleverd kan worden.

De situatie kan van dag tot dag veranderen, check dus zeker www.igean.be/corona voor de meest recente stand van zaken.

Maak ook zoveel mogelijk gebruik van de Recycle-app (te downloaden via de App Store en Google Play Store). Daar word je snel geinformeerd van mogelijke wijzigingen.

Tips om je groenafval zelf te verwerken en te beperken

 • Wil je echt maximaal van je tuin genieten en de ritjes naar het recyclagepark in de toekomst tot een minimum beperken, leer dan thuiscomposteren. Eens je hiermee vertrokken bent maak je gratis compost en kan je nog meer genieten van je tuin. Meer informatie daarover vind je op vlaco.be
 • Wat met je grasmaaisel? Grasmaaisel neemt veel plaats in beslag in de gft-container. Laat je grasmaaisel daarom even uitgespreid liggen op de grasmat, het droogt bij zonnig weer snel uit en is veel compacter en minder zwaar. Je kan je grasafval trouwens ook op andere manieren nuttig gebruiken. Ontdek het in deze blogmet leuke grastips!
 • Snoeihout kan je gerust in een hoekje van de tuin gebundeld laten liggen. Als het recyclagepark terug open gaat kan je dit gemakkelijk opladen en wegbrengen. Je kan het ook verhakselen, dit kan je als mulchlaag onder planten en hagen leggen. Ze weren het onkruid en zorgen dat de bodem eronder niet te hard uitdroogt in de zomer. Bovendien composteren ze stilletjes en geven hun voedingstoffen opnieuw aan de bodem af.
 • Meer tips en weetjes voor het creatief gebruiken van (tuin)afval vind je hier.

Afvalophalingen

De afvalophalingen verlopen tot nader bericht volgens planning. Deze planning vind je via de Recycle app, op de papieren ophaalkalender of  door hier te klikken.

De Recycle-app is ook hier, uiteraard in combinatie met onze communicatiekanalen, een geschikt medium om snel en gericht informatie te ontvangen!

 • De textielophaling van 8 mei door Opnieuw & Co gaat wellicht niet door. De kledingcontainers van Wereld Missie Hulp kunnen tijdelijk niet meer geledigd worden. We vragen dan ook je tweedehandskledij nog even bij te houden.
 • Snoeihout wordt maandelijks op afroep opgehaald. Bel hiervoor uiterlijk om 12 uur op de maandag voor de ophaaldag naar 03 460 06 38 of doe je aanvraag via het e-loket op boechout.be. Hou je rijksregisternummer bij de hand. De ophaling kost 10 euro. Bind het zuivere snoeiafval (diameter takken max. 10 cm) met natuurtouw samen in hanteerbare bundels (1,5 m lang en max. 10 kg per bundel). Je mag max. 2 m³  per ophaalbeurt aanbieden.
 • GFT: schillen en resten van fruit, groenten en aardappelen, plantaardig en dierlijk keukenafval en etensresten, vlees- en visresten, vaste zuivelproducten (bv. kaasresten), broodresten, koffiedik, theebladeren, eieren & eierschalen, doppen van noten en pitten van vruchten, fijn tuin- en snoeiafval (bv. gras, bladeren, onkruid, haagscheersel, kamerplanten, snijbloemen), niet recycleerbaar papier (bv. broodzakken, slagerspapier, pizzadozen, papieren koffiefilter, keukenrolpapier, papieren servetten en zakdoekjes…), schaafkrullen en zaagmeel van onbehandeld hout.
  • Wat kan niet? Grof snoeihout & dikke takken, beenderen en dierlijk (slacht) afval bv. visgraten en botjes van vlees, schelpen van mosselen & oesters, kattenbakvulling en vogelkooizand, mest van dieren, dierenkrengen, plastiek, glas, metalen, batterijen, houtskool en asresten, aarde, zand en stenen, stof uit de stofzuiger, wegwerpluiers en ander hygiëne-afval, sauzen, vet en olie, vloeistoffen (bv. soep, melk), theezakjes en koffiepads (wegens microplastics)