Huizen te koop en te huur in Boechout en omgeving, premies en subsidies.

Goed wonen in Boechout

Zoekt u appartementen of huizen te koop in Boechout? Of te huur in Boechout? Hier vind je een selectie van de mooiste panden. Meer aanbod op www.habicom.be

Premies en subsidies

Voor alle informatie over premies en subsidies in Boechout kan u terecht bij het omgevingsloket van de gemeente Boechout.

Hiernaast is ook de premiezoeker een handig instrument om een overzicht te krijgen voor welke premies je eventueel in aanmerking kan komen.

Woonloket
Heuvelstraat 91
2530 Boechout
Tel 03 460 06 35
woonloket@boechout.be
Ma: 9:00-11:00 en 18:00-20:00
Wo: 9:00-11:00

Zonneboiler

Wie investeert in een zonneboiler komt in aanmerking voor de premie van de netbeheerder (Fluvius/infrax) indien er wordt voldaan aan de verschillende voorwaarden. De premie bedraagt 550 euro per vierkante meter collectoroppervlak (apertuur), met een maximum van 2.750 euro en maximum 40% van de factuur.

https://www.zonneboiler.be/premie-zonneboiler

Renteloze energielening voor kwetsbare doelgroep en energieadvies voor iedereen

Met een renteloze energielening (JKP 0%) kunt u energiebesparende investeringen financieren in uw woning. U kunt maximum 15.000 euro lenen op een termijn van 10 jaar.

U kan een energielening krijgen voor:

  • dak- of zoldervloerisolatie;
  • hoogrendementsbeglazing (ook in deuren en poorten);
  • muur- en/of vloerisolatie;
  • energiezuinig ventilatiesysteem;
  • zuinige verwarmingsinstallatie;
  • zonnepanelen of zonneboiler;

De renteloze energielening is enkel voor de kwetsbare doelgroepen. De voorwaarden om hieronder te vallen kan via www.energiesparen.be geraadpleegd worden.Renteloze energielening voor kwetsbare doelgroep en energieadvies voor iedereen

shutterstock_537496669
shutterstock_553625740

Renovatie-audit van je woning

Wil je je woning of appartement renoveren maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is een renovatie-audit misschien wel iets voor jou! E-Manager en de energiecoöperatieve Zuidtrant hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen.

Tijdens de audit nemen experts heel je woning onder de loep. Dak, gevels, vloer, verwarming, mogelijkheid tot zonneboiler etc. worden allemaal onderzocht. Nadien bezorgen ze een verslag met allerlei maatregelen die je kan ondernemen specifiek voor jou woning samen met een overzicht van eventuele premies en financieringen. De renovatie-audits worden uitgevoerd tegen een vastgestelde prijs van 545 euro (incl. btw). Meer info kan geraadpleegd worden op https://www.boechout.be/omgeving-openbare-werken/milieu/duurzaamheid/renovatie-audit-van-je-woning .