Door de coronacrisis krijgen heel wat bedrijven te maken met plotse vacatures voor dringende seizoensarbeid of om zieke medewerkers te vervangen. Daarom zet VDAB het aanbod aan tijdelijke jobs door de coronacrisis extra in de kijker op de VDAB-website met #COVID19.

Vooral in de transport, logistiek, distributie, land- en tuinbouw, voedings- en zorgsector zijn er personeelstekorten ten gevolge van de coronacrisis. Spring tijdelijk in en help een werkgever uit de nood.

  • Ben je op zoek naar werk, dan bouw je op die manier ervaring op, toon je dat je flexibel bent en verhoog je je kansen op een vaste job.
  • Ben je tijdelijk werkloos? Dan ontvang je voor de gewerkte dagen geen werkloosheidsuitkering, maar een loon van je tijdelijke werkgever. Informeer bij je uitbetalingsinstelling wat de gevolgen zijn voor je uitkering.

Meer info vind je op https://www.vdab.be/coronacrisis/vacatures-ontdekken 

De kantoren van VDAB blijven voorlopig gesloten, maar ze zijn wel bereikbaar vanop afstand via www.vdab.be en het gratis nummer 0800 30 700. De recentste ontwikkelingen voor VDAB vind je steeds op www.vdab.be/coronacrisis.