Winkelen in Boechout.

Winkels, markt en braderij

De Heuvelstraat wordt weleens de ‘Meir van Boechout’ genoemd en is dus de voornaamste winkelstraat van Boechout. In deze winkelstraat vindt u verschillende plaatselijke speciaalzaken zoals Alice in Boechout, Claus, Falenopsis, Nidem Dito en ook de lokale bakker, keurslager en de apotheek.

 

Een aantal keer per jaar wordt ‘Heuvel by night’ georganiseerd. De winkels in en rondom de Heuvelstaat zijn dan uitzonderlijk tot 21u geopend. Bezoekers en kopers kunnen dan genieten van speciale kortingen, hapjes, drankjes en enkele live optredens. Bij de winteredities kan men dan ook gezellig vertoeven op de winterkermis op de parking achter het Sfinkscafé.

 

Woneninboechout2 (1 van 38)
Woneninboechout2 (17 van 38)

Markt Boechout

Tot voor kort had Boechout geen vaste wekelijkse of maandelijkse markt. Vanaf het najaar zal er elke donderdag telkens van 7u00 tot 13u00 een wekelijkse markt plaatsvinden in de Boomkensstraat in Vremde.

Voor grotere markten kan men in de omliggende buurtgemeentes terecht. Op het stadsplein in Mortsel kan men iedere woensdagvoormiddag terecht voor een bruisende en gezellige markt met meer dan 140 marktkramers. Voor onder andere diverse verse producten kan men zeker terecht op de zaterdagmarkt op het gemeenteplein van Kontich of op en rond de Grote Markt in Lier.

Jaarmarkt Boechout

De belangrijkste markt van Boechout is de jaarmarkt die ieder jaar de dinsdag na de eerste zondag van oktober in de centrumstraten wordt gehouden. Daar nemen zo’n honderd standhouders aan deel. Op het O.L.V.-plein of in de Van Colenstraat staan de Boechoutse verenigingen. De andere handelaars stellen zich op in de Heuvelstraat. De jaarmarkt begint omstreeks 8 uur en duurt tot 14 uur. Er komen duizenden Boechoutenaren op af.

De korte keten

Korte keten is wanneer je voeding weinig of geen tussenschakels passeert en dus via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht komt. Zo weet je dus perfect waar je voedsel vandaag komt. Fijn toch? Tevens ook goed voor de lokale boer aangezien deze rechtstreeks een eerlijke prijs ontvangt. Vremdveld en Fruit Janssens zijn twee gekende korte ketens in Boechout/Vremde.

Vremdveld

Voor heerlijk verse en seizoensgebonden groenten en fruit moet je bij Vremdveld zijn. Boer Bart is een bezige bij op zijn boederij en teelt met veel passie verse groeten en fruit in zijn moestuin. Vremdveld biedt abonnementen aan voor groentepakketten, fruitpakketten en bloemen die geleverd kunnen worden in 4 ophaalpunten.

Graag meer info of inschrijven voor de pakketten? Dit kan op https://www.vremdveld.be/

Fruit Janssens

Dit kleinschalig en authentiek fruitbedrijf is terug te vinden in een oude boerderij te midden van de boomgaarden op de grens tussen Boechout en Vremde. Het familiebedrijf teelt al meer dan 50 jaar smaakvolle en gezonde appels en peren. In het klein en gezellig winkeltje kan je heerlijke verse producten rechtstreeks van het veld aankopen. Ook voor cadeaumanden, vers appelsap, diverse stropen etc. kan je hier terecht.

Meer info en de openingsuren kan u terugvinden op: http://fruitjanssens.be/

Woneninboechout2 (2 van 38)