Binnenkort ontvangen alle ouders op twee momenten voor hun peuter naar school gaat een boekenpakket. Je vindt er naast boekjes ook informatie in terug over voorlezen en de bibliotheek.

Een eerste pakket krijg je wanneer je kind zes maanden oud is. Dat pakket bevat een voelboekje en een groeimeter. De groeimeter kan je aan de muur hangen om de groei van je kind op te volgen, maar hij geeft ook verschillende voorleesfases weer. Bij iedere fase kan je een QR-code scannen. Die brengt je naar een website met filmpjes die uitleggen hoe je boekjes en voorlezen samen met je kind kan ontdekken.

Wanneer het kind vijftien maanden is, krijgen de ouders een uitnodiging om het tweede pakketje af te halen in de bibliotheek. Dit peuterpakket is een tas met twee kartoenboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje.

Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan in contact komen met boeken. Het prikkelt hun fantasie, vergroot hun woordenschat en het is zelfs bewezen dat ze het er makkelijker door hebben op school. Bovendien is samen lezen met je kind ook gewoon leerrijk en gezellig! Net daarom maakt de bibliotheek op de jeugdafdeling ook een nieuwe babyhoek met een boekencollectie en meubilair op maat van de allerkleinsten. De nieuwe babyafdeling opent vanaf januari 2020 in de Boechoutse bibliotheek.